Play therapy

Categorie:

Despre INTERVENȚIA ÎN GRUP PRIN TEHNICI DE LUDOTERAPIE (terapie prin joc):

Tema și numărul angajaților/departamentelor ce necesită acest serviciu se stabilește în urma testării psihologice

Acest tip de intervenție organizațională urmărește:

  • stabilirea/restabilirea (după caz), menţinerea şi îmbogăţirea raporturilor individului în globalitatea sa cu el însuşi, cu ceilalți colegi din proximitate, cu organizația:
  • Ceea ce solicită jucarea unui rol este realitatea lumii exterioare, dar şi realitatea internă a fiecăruia, corpul său real. Personajul trăieşte în prezent, în realitate, exploatând tot ce ar putea alimenta personalitatea şi jocul său.
  • În jocul propriului personaj, existenţa individului este evidenţiată de atenţia celor din jur la el, reiese din interacţiunea cu ceilalţi.
  • Una din premizele jocului din cadrul ludoterapiei este acceptarea necondiţionată a celorlalţi, a valorilor acestora şi a moduluilor de exprimare. Totuşi, pentru a se putea juca alături de ceilalţi, ”actorul” trebuie să se raporteze la personalităţile, valorile, modurile de exprimare ale celorlalţi şi să încerce să îi înţeleagă. Făcând toate acestea, fiecare participant ajunge să aibă încredere în cei din jur, să se simtă sigur pe sine, având în acelaşi timp ocazia de a-şi explora propriul univers, nestingherit de aprecieri exterioare critice.

Dezvoltarea creativității și a exprimării, raportat la propria persoană și la grup, în moduri mai armonioase și mai echilibrate:

  • Diferitele jocuri din ludoterapie (terapia prin joc) permit exprimarea personalităţii prin intermediul corpului, modelarea şi controlul expresiei emoţionale dar, în acelaşi timp, ajută şi la dezvoltareare cunoaşterii expresiilor de către ceilalţi. Una dintre premizele jocului din cadrul ludoterapiei este acceptarea necondiţionată a celorlalţi, a valorilor acestora şi a modului lor de exprimare.
  • Prin intermediul jocurilor, fiecare participant își poate experimenta noi mijloace de a se exprima, de a se face înţeles, folosindu-şi capacităţile creative, iar recunoaşterea sau nerecunoaşterea a ceea ce el a exprimat de către ceilalţi îl ghidează, el putând să-şi redefinească standardele de expresie. Observând că este înţeles, capătă mai multă încrede în sine, în puterea sa de a se exprima. În acelaşi timp,îi creşte şi încrederea în colegii de echipă.
  • Jocul este o activitate care îi permite fiecărui participant să stabilească noi legături între el şi ceilalţi. Aceste legături îi asigură o anumită coerenţă în colaborarea cu colegii de muncă, dar și o unitate mai mare în echipa de lucru.

Oana Vasiu a participat la mai multe conferinţe, congrese naționale și internaționale de specialitate, în cadrul cărora a condus workshopuri sau a prezentat lucrări pe această temă, utilizând tehnicile în cadrul intervențiilor individuale și de grup. De asemenea, a introdus ludoterapia în intervențiile din cabinetul său privat, dar a utilizat tehnici de terapie prin joc și în diverse team-building-uri organizate de companiile pe care le-a avut drept clienți de-a lungul timpului.

durata

3h

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Play therapy”
Scroll to Top

Programează o discuţie