Burnout in compania mea?

Viziunea echipei Burnout Hub este o societate cu oameni relaxați și echilibrați, în același timp eficienți profesional.

Cercetările asupra consecințelor stresului cronic au condus la dezvoltarea conceptului de burnout (sindromul de epuizare, extenuare). Acesta a fost introdus de Bradley (1969), apoi dezvoltat și cercetat în profunzime de către Freudenberger (1974) și, în special, de Cristina Maslach (1976), urmând ca alți specialiști, precum Cohen, să dezvolte scale psihologice pentru evaluarea nivelului de burnout.

În urma cercetărilor realizate, s-a ajuns la următoarea definiție, dată de Schirom (2003): „Burnoutul este o reacție afectivă la stresul permanent al cărui nod central este diminuarea graduală, cu timpul, a resurselor energetice individuale, incluzând expresia epuizării emoționale, a oboselii fizice și a plictiselii, descurajării cognitive.”

În mod ideal, în urma acestui proces, ar trebui să ne construim o nouă abordare în ceea ce privește echilibrul dintre nevoile de bază, viața privată și muncă.

Misiunea echipei Burnout Hub este de a crește nivelul conșientizării în ceea ce privește stresul ocupațional și burnoutul, intervenind acolo unde este necesar, cu soluții optime și adaptate.

Echipa noastra îți propune să vină în întampinarea acestor probleme reale apărute în mediul organizațional, prin a ne implica în mod cât mai activ în prevenția, depistarea și depășirea manifestărilor date de burnout-ul ocupațional, prin construirea platformei BurnoutHub.ro, ce oferă informații de specialitate în acest sens, teste psihologice, screening medical, analize statistice menite să vină în sprijinul companiilor în cazul în care există nevoia de a restabili o cultură organizațională ce oferă un spațiu de muncă sănătos și care promovează echilibrul psihic și emoțional al angajaților.

Prin urmare, orice companie din România interesată de prevenția, depistarea și tratarea stresului cronic și a burnout-ului pentru salariații săi poate contracta un singur furnizor (one stop shop): echipa Burnout Hub și poate primi un program complex, personalizat, în care vor fi incluse sau nu (după caz) toate serviciile de mai sus. Este important de menționat că firma respectivă va avea acces la o echipă de profesioniști, compusă din psihoterapeuți, sociologi, cercetători, medici, specialiști în psihologie organizațională, coach și specialiști în comunicare.

Burnout Hub: un punct unic de contact pentru companiile care vor să prevină și să trateze stresul cronic și burnout-ul în rândul angajaților și un partener profesionist și de încredere pentru toți acei angajați și angajatori care își doresc o viață mai bună și un echilibru între viața personală și cea profesională.  Asta pentru că prin oferta sa, Burnout Hub oferă testare, analiză organizațională, recomandări, cursuri, traininguri, workshopuri, servicii de psihoterapie, servicii de coaching, servicii de medicină, o comunitate și grupuri de suport pentru salariații aflați în stres cronic și burnout. Mai mult decât atât, echipa Burnout Hub le poate face companiilor interesate recomandări pentru programe complexe de wellbeing corporativ.

Articol realizat in colaborare cu psihologul Mădălin Constantinescu

 

Scroll to Top

Programează o discuţie